Prima pagina

2014-02-23

CAȘCAVAL PANE

Rețete culinare pe înțeles.

Aperitive - Gustări.

cascaval-pane

Această mâncare poate fi inclusă în grupa aperitive calde, dar cașcavalul pané poate fi consumat ca unic fel și la micul dejun și ca gustare, chiar și la cină. Rețeta este una dintre acele retete rapide si usoare ce poate fi facuta de oricine, indiferent de experiența culinară posedată.
 3 felii de cascaval mai tare, gen Dalia, groase cam de un centimetru    2 ouă   făină   pesmet sau griș   ulei    sare și piper
  • Se bate bine oul cu sarea și piperul. E bine să gustați înainte cașcavalul, iar dacă este sărat să renunțați la sare.
  • Feliile de cașcaval se dau, pe rând, prin ou și făină, apoi din nou prin ou după care se dau prin pesmet. Dacă doriți o crustă mai crocantă, înlocuiți pesmetul cu griș. Rezultatul este surprinzător ! De fiecare dată, aveți grijă să tratați la fel și părțile laterale ale feliei, pentru a obține o crustă continuă. Altfel, există riscul de a se scurge cașcavalul topit din interior prin părțile laterale.
  • Se prăjesc în uleiul încălzit în prealabil la foc potrivit, două-trei minute pe fiecare parte. Feliile se întorc cu mare atenție, cu ajutorul unei palete de lemn sau chiar două. Când crusta capătă o culoare gălbui-aurie, cascavalul pane este gata.
  • Dacă se mănâncă la masa de seară, drept fel principal, se poate garnisi cu cartofi natur ori cu legume înăbușite în abur sau cu o salată de crudități. Desigur, este binevenit și un pahar de bere sau de vin alb ori unul cu suc de fructe natural.
  • Pentru o masă festivă, dacă doriți ca printre aperitive calde să se numere și cascaval pane, procedați ca  mai sus, cu deosebirea că, înainte de preparare, feliile de cașcaval se taie mai departe în baghete, late tot de un centimetru.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

4 comentarii:

  1. Tare bun ! Am comis astazi bruschetti, s-au dat batalii aprige, desi am facut vreo zece !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaa, niciodată nu se fac atâtea bruschete câte ar mânca mesenii ! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cascaval ca la noi nu gasesc pe-aici, eventual as putea incerca sa panez felii de Emmenthal. Asta-i o reteta foarte comoda pentru o gospodina grabita ca mine, pe care n-am mai pregatit-o demult :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dani, cred că trebuie să fii foarte atentă la timpul de prăjire. Mă tem că brânza Emmenthal se topește foarte repede. Eventual să folosești griș în loc de pesmet și să dai de două ori: ou-griș-ou-griș, ca să fie crusta mai groasă. Iese mai crocantă, dar nouă exact așa ne place !

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !