Prima pagina

2014-02-24

CIUPERCI UMPLUTE

Rețete culinare pe înțeles.

Aperitive calde.

ciuperci-umplute

• 6 - 8 ciuperci albe - champignons  • 100g  bacon sau kaizer  • 100 g caşcaval  • unt  • sare și piper • lămâie
• puţin pătrunjel verde
  • Se spală şi se curăţă foarte bine ciupercile şi se separă pălăriile de picioruşe.
  • Se toacă mărunt picioruşele, se taie bucăţele mici baconul sau kaizerul, se rade pe o farfurioară caşcavalul şi se amestecă  totul într-un castronel, cu sare şi piper.
  • Se umple fiecare pălărie cu umplutura, iar deasupra se pune puţin unt. Se încinge bine tigaia de teflon, se pun ciupercile şi se acoperă cu capacul. Se lasă cam 20 de minute, apoi se ia de pe foc, se  presară pătrunjelul verde tocat mărunt, acoperind până când se dau la masă.
  • Aceste aperitive calde, ciuperci umplute, se pot servi stropite cu puţină zeamă de lămâie.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !