Prima pagina

2014-02-24

MANAMAN

Rețete culinare pe înțeles.

Aperitive - Gustări.

manaman

 2 rosii   1 ardei gras   1 ceapa mica   1 cutie mică de porumb  2 oua/persoană   sare, piper, ulei   patrunjel verde
  • Ceapa curăţată şi tăiată mărunt sau dată prin răzătoarea mică se prăjeşte un minut în uleiul încins în tigaie. Se adaugă ardeiul gras, verde, curăţat şi tăiat fâşii subţiri; se adaugă și porumbul, bine scurs de lichidul conservant.
  • Se decojesc roşiile şi se taie mărunt ( dacă sunt tari se pot tăia și felii), apoi se adaugă şi ele în tigaie, se sărează, se piperează. Se lasă 5 minute apoi se pun deasupra ouăle, cu grijă să nu se spargă gălbenuşul, trebuie să iasă ca ochiurile.
  • Când s-a închegat albuşul, deci ouăle s-au facut, opţional se presară pătrunjel verde tocat mărunt, se ia manaman frumos cu paleta şi se pune în farfurie.
  • Dacă doriți să consumați la prânz sau la cină aceste preparate din oua, le puteți garnisi cu sote de mazăre sau cartofi natur și puteți alătura un pahar cu bere sau cu vin alb !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să încerci și alte rețete de aperitive - gustări:

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Neapărat, Aura ! E gustos și consistent, sunt sigură că le-ar plăcea și nepoțeilor.

      Ștergere
  2. nu stiam Zina de asa ceva! o sa incerc sigur!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coco, e o bunatate si sunt sigura ca o vor aprecia toti ai casei, inclusiv micuta Eva ! Pofta buna !

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !