Prima pagina

2014-02-26

ROȘII UMPLUTE. Rețete culinare pe înțeles

Aperitive - Gustări
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
Roșii umplute cu brânză
- aperitive reci -
 500 g brânză de vaci  proaspătă • 100 g smântână   roșii  mici • 1 ceapă mică   1 linguriță cu chimen   1 vârf de linguriță cu boia dulce  • câteva măsline   un ardei gras verde  • 1 legătură mărar   sare
  • Se curăță ceapa, se dă prin răzătoarea mică și se lasă să se scurgă. Se piseză chimenul, se taie ardeiul în pătrățele cu latura de 5 mm, la fel și măslinele. Se alege și se spală mărarul, apoi se toacă mărunt.
  • Se spală bine roșiile, li se taie capacul, se scobesc ușor cu o linguriță și se așează cu gura în jos pe o tavă, să se scurgă.
  • Se mixează bine brânza cu smântâna. Se adaugă apoi ceapa, mărarul, chimenul, boiaua dulce și sarea. Se mixează până rezultă o cremă omogenă.
  • Se umplu roșiile cu crema, și se ornează cu pătrățelele de măsline și ardei.
  • În loc de 500 de g brânză de vaci dulce, se pot folosi numai 250 g, împreună cu 250 g brânză telemea rasă și nu se mai pune sare, dar se pune ceva mai multă smântână.
Rosii umplute cu ciuperci
- aperitive calde -
• 2-3 ciuperci mari  • 8 roșii   1 ceapă mică   2-3 căței de usturoi   1/3 pachet unt  • 1 lingură cu ulei  • 2 lingurițe cu pastă de tomate   1 linguriță cu zahăr   2 linguri cu pesmet  • sare și piper
  • Se spală bine roșiile, se taie jumătăți, se scoate miezul, se sărează și se lasă la scurs. Usturoiul se curăță și se zdrobește ca pentru mujdei.
  • Ceapa se curăță și se dă prin răzătoarea mică, ciupercile bine spălate și curățate se toacă mărunt. Se încinge untul și se călesc ceapa și ciupercile, cu sare și piper.
  • Când ciupercile încep să se înmoaie, se adaugă usturoiul zdrobit, o linguriță cu pastă de roșii diluată în puțină apă rece și  o lingură cu pesmet. Se lasă pe foc moale și se amestecă, până se îngroașă compoziția.
  • Se face un sos din ulei, o linguriță de pastă de tomate diluată cu puțină apă rece, sare, piper și zahăr.
  • Se umplu roșiile cu compoziția, și se presară deasupra puțin pesmet. Se așează într-o tavă și se toarnă încet deasupra roșiilor sosul preparat. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
  • Se servesc calde și pot fi consumate și ca aperitive, dar și ca felul doi, după o supă ușoară, fără roșii sau bulion.
Poftă bună la rosii umplute !
Sursa foto

Ai putea să mai încerci și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !