Prima pagina

2014-02-28

REȚETE DE SALATE (4) Salată de fasole verde cu usturoi. Salată de orez cu pește

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de salate.

salata-de-fasole-verde

Salata de fasole verde cu usturoi
 1 kg fasole verde  • 7-8 catei de usturoi  • 3-4 linguri cu ulei ( de masline, daca va place, daca nu, de floarea-soarelui)   1 legatura de marar   1 legatura de patrunjel verde  • sare   cui ii place combinatia si 2 fire de ceapa verde
  • Se pun la fiert doi litri de apa cu sare. Pana fierbe apa, se spala bine si se curata pastaile de capete. Cand apa clocoteste, se pune fasolea in apa si se acopera oala partial.  Dupa aproximativ 1 ora, cand fasolea s-a inmuiat, se scurge de apa si se pune in salatiera sau intr-un castron mare si se amesteca cu uleiul.
  • Pana se raceste fasolea, se face un mujdei din usturoi, se toaca marunt verdeata si se taie felii fine firele de ceapa (daca punem).
  • Cand fasolea s-a racit, se adauga mujdeiul si verdeata si se decoreaza pe deasupra cu rondelele de ceapa verde. Se acopera si da la rece pentru o ora.
Salata de orez cu peste
 1 ceasca mare de orez  • 200 g de peste afumat sau prajit   2 linguri cu otet de mere   1 lingurita cu cimbru   1 lingurita cu chimen   1 ceapa mica   1 rosie mare   3-4 catei de usturoi  • 1 lingurita cu zahar  • sare si piper   2 linguri cu ulei (de masline sau de floarea-soarelui)   1 legatura patrunjel verde
  • Cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, se spala bine orezul si se pune la inmuiat in apa cu sare ( 1 lingurita). Dupa 1 ora se scurge, si se pune la fiert in apa rece. Daca folosim orez cu bobul lung, special pentru salate, respectam instructiunile de fierbere de pe cutie. Dupa ce a fiert, se scurge si se lasa sa se raceasca.
  • Pana se raceste orezul, se curata bine pestele de oase si de piele si se taie carnea cubulete.
  • Se face apoi sosul: se curata si se zdrobeste usturoiul, se cojeste si se toaca marunt rosia, se curata ceapa si se da prin razatoarea mica, se toaca marunt verdeata. Toate acestea ( pastrand o parte din verdeata pentru decorat) se amesteca bine cu uleiul, otetul, zaharul, putina sare si piperul, cimbrul si chimenul.
  • Se toarna sosul peste orezul cu pestele, se amesteca, se presara verdeata pastrata, se acopera  si se da la rece.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de salate:
Salate (1) - cartofi cu brânză; - paste mici cu ridichi și măr
Salate (2) - salată berlineză; - cartofi cu sos de muștar
Salate (3) - varză cu maioneză; - pătrunjel cu orez, roșii
Salate (5) - salate Waldorf
Salate (6) - vinete; - ardei copți; - varză crudă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !