Prima pagina

2014-03-01

BORȘ DE CIUPERCI

Rețete culinare pe înțeles

Borșuri. Ciorbe. Supe.

Mâncăruri fără carne sau rețete de post

bors-de-ciuperci
Bors de ciuperci
Pentru o dieta usoara, pentru hrana vegetariana, pentru curatirea organismului de grasimi si toxine. Iar pentru membrii familiei care nu pot trai fara sa manance carne, puneti langa mancarea de post o felie de carne fripta sau fiarta, un copan, un carnacior si gata !

 1/4 kg de ciuperci proaspete sau o cutie de ciuperci conservate  • 1 morcov   1 telina  • 1 cartof   1 ceapa   1 cescuta cu orez  • leustean si patrunjel verde   3 linguri de ulei   1 lingurita cu sare   1 1/2 l bors
  • Ciupercile se spala bine si se curata, se taie felii, apoi se pun la fiert in apa rece.
  • Zarzavaturile se spala, se curata, ceapa se toaca, iar restul se da prin razatoarea mare. Ceapa, telina si morcovul se pun la fiert in 1 1/2 l  apa clocotita cu ulei si se fierb cam 20 minute. Intr-o alta oala se pune la fiert borsul.
  • Se adauga apoi in oala cu zarzavat cartoful si orezul, bine spalat in prealabil. Se pun si ciupercile fierte si se mai fierb cam o jumatate de ora. Dupa aceea se adauga borsul fiert si sarea, se mai fierbe 5 minute, se adauga verdeata tocata marunt, se acopera si se ia de pe foc.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Ai putea să încerci și alte rețete de borșuri, ciorbe, supe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !