Prima pagina

2014-03-01

CIORBĂ DE BROCCOLI

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de ciorbe

Rețete de post

ciorba-de-broccoli
Ciorba de broccoli
• 500 g broccoli  • 200 g mazăre  • 2 roşii  • 2 ardei graşi  • 2 morcovi  • 2 cartofi  • 2 legături de ceapă verde  • 1 ţelină mică  • 1 dovlecel • 1 l borş  • 100 ml ulei  • sare  • frunze de ţelină  • iaurt sau smântână, opţional
  • Legumele se spală bine, se curăţă şi se taie după cum urmează: morcovii, ţelina şi cartofii se rad mare, dovlecelul se taie în jumătăţi apoi felii subţiri, ceapa verde- rondele, roşiile- cubuleţe, ardeii- fâşiuţe (julien), broccoli se rup bucheţele; frunzele de ţelină se toacă mărunt.
  • Într-o oală se pun 3 l de apă la fiert. În alta, mai mică, se pune borşul la fiert, cu roşiile. În oala în care se face ciorba se pune uleiul la încins, apoi se călesc în el morcovul, ţelina şi ardeii, timp  de 10 minute, amestecând mereu.
  • După cele 10 minute se toarnă apa fiartă în clocote şi se lasă să fiarbă alte 10 minute.
  • Se adaugă apoi mazărea şi broccoli, se fierb 10 minute, apoi se adaugă dovleceii şi cartofii. După alte 10 minute se sărează, se adaugă ceapa, şi borşul fiert cu roşiile.  După 10 minute se presară frunzele de ţelină tocate, se acoperă şi se ia de pe foc.
  • Ciorba de broccoli se serveşte caldă sau rece şi se poate adăuga iaurt ori smântână.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !