Prima pagina

2014-03-03

CIORBĂ DE CARTOFI

Borșuri. Ciorbe. Supe.
Mâncăruri fără carne.
Rețete de post.
ciorba-de-cartofi


• 1/2 kg cartofi  • 1 morcov  • 1 rădăcină de pătrunjel  • 1 ţelină  • 1 ceapă  • 3 linguri ulei  •  1,5 l borş sau zeamă de varză ori zeamă de murături  • 1 legătură de leuştean, sare.
  • Se pun la fiert 2 l de apă într-o cratiţă şi borşul (sau zeama de varză...) cu jumătate din leuşteanul tocat în altă cratiţă.
  • Se toacă ceapa, se încinge uleiul în oala de ciorbă şi se căleşte ceapa, apoi şi zarzavatul, ras mare. Se stinge turnând apa care a fiert şi se lasă să fiarbă cam 20 minute.
  • Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se mai fierbe încă 20-30 minute, apoi se adaugă borşul fiert şi se mai lasă să dea în două-trei clocote.
  • Se dă la o parte de pe foc, se presară restul de leuştean, se acoperă.
  • Se pot adăuga lângă zarzavat un ardei gras şi o roşie tăiată cubuleţe.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de borșuri, ciorbe, supe:

2 comentarii:

  1. Nu am pus niciodata leustean in ciorba de cartofi, dar voi incerca.Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă! Merită! Îi dă o savoare absolut irezistibilă! ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !