Prima pagina

2014-03-04

CIORBĂ DE LOBODĂ

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de ciorbe - Rețete de post.


ciorba-de-loboda



• 2 legături de lobodă  • 1 ceapă  • 1 morcov  • 1 rădăcină de pătrunjel  • 1/2 pahar de orez  • 2 l borş  • sare  • ulei; opţional, iaurt sau smântână.
  • Se pun la fiert, în oale separate, 2 l de apă şi respectiv borşul.
  • Se spală şi se curăţă zarzavaturile,ceapa se toacă, iar morcovul şi pătrunjelul se dau prin răzătoarea mare. Se alege şi se spală orezul. Se curăţă şi se spală loboda, apoi se taie fâşii.
  • În oala de ciorbă se încinge uleiul, se pune ceapa tocată şi se lasă câteva minute, se adaugă apoi zarzavatul ras şi se înăbuşă cîteva minute, apoi orezul, amestecând să nu se lipească.
  • După alte câteva minute, se toarnă apa fiartă şi se lasă să fiarbă cam 20 de minute.
  • Se toarnă apoi borşul fiert şi o linguriţă de sare. Se fierbe cam 10 minute, apoi se pune loboda. Se mai fierbe cam 15 minute, apoi se acoperă şi se ia de pe foc.
  • Se poate servi caldă, cu iaurt sau cu smântână, dar se poate servi şi rece.

 O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !