Prima pagina

2014-03-03

CIORBĂ DE PEȘTE

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de ciorbe.


ciorba-de-peste

• 6 bucăţi de peşte  • 1 ceapă  • 1 rădăcină de pătrunjel  • 1 morcov  • 2-3 cartofi  • 1/2 pahar orez  • 2 roşii sau 1 lingură pastă de tomate  • 2 l borş  • ulei  • sare  • 1 legătură de leuştean
  • Ceapa se curăţă și se pune la fiert în apa rece, cu uleiul.
  • Când apa începe să clocotească se pun morcovul şi albitura tăiate în jumătăţi. După 15 minute se pun cartofii - jumătăţi şi orezul. După alte 15 minute se pun borşul şi roşiile decojite şi trecute prin sită.
  • După ce începe din nou să fiarbă se lasă 10 minute, se scot zarzavaturile cu spumiera şi se adaugă peştele. Se fierbe la foc mic 10-15 minute şi se ia de pe foc. Se pune leuşteanul tocat mărunt şi se acoperă.
  • Se serveşte cu mamaliga caldă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !