Prima pagina

2014-03-07

CIULAMA DE CIUPERCI

Rețete culinare pe înțeles.

Mâncăruri fără carne sau rețete de post.

ciulama-de-ciuperci

• 1 kg de ciuperci  • 3 cepe  • 4 căţei de usturoi  • 1 legătură mărar  • 1 legătură pătrunjel  • 1 ceaşcă ulei  • 2-3 linguri de făină  • sare şi piper
  • Se spală şi se curăţă ciupercile, se taie felii şi se fierb. Ceapa se curăţă şi se rade, usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte ca pentru mujdei.
  • Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte ceapa, turnând din când în când câte puţină apă rece. Când ceapa devine o pastă galbenă se adaugă făina, amestecând tot timpul. Se adaugă câte puţină apă, până rezultă un sos de consistenţă medie. Se pun usturoiul zdrobit, sarea şi piperul, apoi ciupercile.
  • Se mai lasă cinci minute la foc mic, amestecând continuu să nu se lipească.  Se ia de pe foc, se pune verdeaţa tocată şi se acoperă.
  • Se poate servi cu mămăligă sau cu pâine.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de mâncăruri fără carne, rețete de post:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !