Prima pagina

2014-03-13

CORDON BLEU

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu pui.


cordon-bleu



• 800 g  piept de pui (sau cotlet de porc fără os)  • 100 g şuncă de Praga ori bacon  • 300 g caşcaval  • făină şi pesmet  • 4 ouă  • sos de roşii sau muştar dulce  • sare şi piper  • ulei  • scobitori lungi
  • Carnea se opăreşte cu apă clocotită, se curăţă de pieliţe, se taie felii subţiri.
  • Feliile de carne se bat cu ciocanul de şniţele uşor, să nu se zdrobească, se sărează şi se presară cu piper.
  • Se taie un număr egal cu numărul feliilor de carne de felii de caşcaval şi de şuncă sau bacon, având mărimea unei jumătăţi de felie de carne.
  • Se pregătesc o farfurie întinsă cu pesmet, o farfurie adâncă în care se bat ouăle, o farfurie întinsă cu făină, pe masă, lângă maşina de gătit, în această ordine.
  • Feliile de carne se dau cu sos de roşii sau cu muştar. Se aşează pe jumătate din felia de carne o felie de caşcaval şi deasupra una de şuncă. Jumătatea rămasă liberă se îndoaie peste partea cu şunca, apoi se fixează cu scobitoarea.
  • Se dau prin făină, ou, apoi pesmet şi se prăjesc în uleiul bine încins în prealabil. Se scot pe un platou.
  • Platoul se decorează cu felii de roşii şi de lămâie. Se pot servi cu pireu de cartofi sau de spanac.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete cu pui:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !