Prima pagina

2014-03-23

Crap pe varză la cuptor

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pește

crap-pe-varza-la-final
Crap pe varză - la final
• o varză murată mare  • 1 crap de 1 - 2 kg   • 1 - 2 roșii sau 1 lingură cu pastă de tomate  • 4 - 5 căței de usturoi  • 1 legătură de mărar  • 1 pahar mare cu vin alb  • făină  • ulei  • sare  • piper  • cimbru 

  • Cu cel puțin 1 oră înainte de a începe prepararea, se verifică varza. Dacă este prea sărată, se ține în apă rece. Tot atunci, peștele - curățat, spălat, uscat cu șervet absorbant - , se crestează oblic, se sărează și se piperează și se lasă în așteptare.
crap-pe-varza-in-pregatire
Crap pe varză - în pregătire
  • După 1 oră, se încinge uleiul în tavă (alt ulei decât cel în care se va prepara varza și va rămâne mâncarea la sfârșit). Peștele se dă prin făină, se prăjește bine pe o parte, apoi se întoarce cu grijă pe cealaltă parte. După ce s-a rumenit și pe a doua parte, se scoate cu grijă pe un platou sau pe o tavă și se lasă în așteptare.
  • Varza se stoarce de zeamă și se toacă fideluță. Se curăță tava, se încinge uleiul proaspăt și se pune varza. Se rumenește 5 - 10 minute, apoi se adaugă puțină apă rece și se acoperă. Când apa scade și varza începe să sfârâie, se pune din nou puțină apă rece. Se repetă operațiunea de 5 - 6 ori, timp în care se decojesc roșiile și se toacă mărunt (sau se dizolvă pasta de roșii în 1/2 cană cu apă rece - dacă nu avem roșii), se curăță mărarul și se toacă mărunt, se curăță usturioul și se zdrobește ca pentru mujdei.
  • După ce varza s-a călit, se adaugă roșiile tocate (sau pasta de tomate diluată), mărarul tocat, vinul și se amestecă. Se introduce în burta peștelui usturoiul zdrobit, apoi se pune peștele peste varză, se stropește cu sos și se dă la cuptor, la foc potrivit. Se mai stropește din 5 în 5 minute, și se scoate după 15-20 de minute.
  • Se servește cu mămăligă și ardei iute, precum și cu vin alb.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete cu pește:

4 comentarii:

  1. Nu am dat pana la tine de aceasta alaturare, peste cu varza. M-as risca cu o varza proaspata in loc de varza murata. Oare iese la fel de bun? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți încerca, dar eu zic ca la sfârșit, când scoți tava din cuptor, să pui și sucul de la o lămâie deasupra și să acoperi. E nevoie, totuși, de un pic de acreală.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !