Prima pagina

2014-03-08

FASOLE VERDE CU SOS DE ROȘII. Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne
Rețete de post
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
fasole-verde-cu-sos-de-rosii
Fasole verde cu sos de rosii
• 500 g fasole verde  • 3  roşii mari  • 3  ardei capia  • 3 căţei de usturoi  • 1 legătură mărar  • sare, piper și oregano  • 3 linguri cu ulei de măsline

  • Legumele se spală şi se curăţă, apoi fasolea se taie bucăţi, ardeii se taie rondele, roşiile se decojesc şi se pasează, căţeii de usturoi se taie felii.
  • Fasolea se pune la fiert în apă cu sare, apoi se scoate şi se pune la scurs într-o strecurătoare.
  • Într-o cratiţă se încing 2 linguri de ulei şi se călesc, acoperite,  cam 10 minute, usturoiul  şi fasolea scursă bine.
  • Într-o tigaie mică se încinge 1 lingură ulei şi se călesc, tot 10 minute,  roşiile pasate şi rondelele de ardei, cu sarea, piperul şi mărarul tocat. La sfârşit se adaugă oregano.
  • Pe farfurie se aşează alăturate fasolea, rondele de ardei (eventual și o friptură la grătar !) şi sosul de roşii.
Poftă bună la fasole verde cu sos de roșii !
Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de mâncăruri fără carne:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !