Prima pagina

2014-03-15

FILÉ DE PORC MARINAT. Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu porc/vită/miel
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
fileu-marinat
Filé marinat
Pentru friptură:  • 4 fileuri de porc (pot fi și de vițel), de câte 2 cm grosime  • 1 ceapă tocată  • 1 linguriţă cu unt  • 4 linguri cu mentă tocată • 2 linguri cu ulei de măsline  • 3 mere roşii  • sare şi piper
Pentru marinată: • 1 pahar cu vin roşu  • 1/2 pahar cu ulei de măsline  • 1 ceapă tocată  • 1 morcov feliat  • 1 ţelină feliată  • 2 căţei de usturoi  • 2 foi de dafin  • 1 linguriţă cu sare  • 8 boabe de piper
  • Marinata: Într-o oală se pune uleiul şi se lasă să se încingă, apoi se adaugă celelalte componente ale marinatei, exceptând vinul. Se rumenesc 10 minute, apoi se adaugă vinul şi se fierbe totul încă 2 minute.
  • Se pune carnea într-un castron, se acoperă cu marinata, se dau la frigider 2 ore. Se scoate apoi carnea şi se strecoară lichidul, aruncând componentele solide şi păstrând zeama.
  • Friptura: Într-o tigaie se rumeneşte în ulei ceapa, se scoate,  apoi se toarnă o lingură de zeamă de la marinată. Se scurg fileurile, se dau cu sare şi piper şi se pun în tigaie, la prăjit. Separat se rumenesc în unt menta şi merele curăţate de cotor şi tăiate felii.  Se trec fileurile prăjite pe platou, se înconjoară cu feliile de măr, se presară ceapa prăjită şi se stropeşte totul cu sosul rămas de la prăjit.
  • Se serveşte cu vin roşu.
Poftă bună la filé marinat !
Sursa foto

Ai putea să mai încerci și alte rețete cu porc/vită/miel:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !