Prima pagina

2014-03-03

FONDUE. SUPĂ-CREMĂ DE BRÂNZĂ TOPITĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de supe


fondue
Fondue, supă-cremă de brânză topită
O frumoasă postare a Kadiei mi-a adus în atenție o supă deosebită, o supă nu prea obișnuită pe la noi, dar deosebit de gustoasă și foarte potrivită în acest sezon, supa-cremă de brânză topită sau fondue. Se face repede și ușor, așa că merită să încercați măcar o singură dată !

 500 g de brânză topită (ar trebui de Gruyère, dar știu eu dacă se găsește pe la noi ?!)  • 250 ml lapte  • 3 linguri de mălai   1/2 linguriță sare   1 cățel de usturoi   2 linguri cu smântână  • 1 lingură de ceapă verde tocată   200 g șuncă presată   câteva felii de pâine groase  • 1 măr roșu   1 măr verde
  • Se taie pâinea cuburi mari și se pune într-o tavă la cuptor, la foc moale.
  • Se bat împreună brânza cu laptele cald până se obține o cremă omogenă. Se pune crema într-un vas antiaderent (de Jena sau Teflon) și se fierbe la foc potrivit câteva minute.
  • Se amestecă smântâna cu mălaiul, usturoiul zdrobit și sarea. Se adaugă în cremă și se mai fierbe două minute.
  • Se taie șunca în cuburi și merele felii.
  • Se presară deasupra ceapa verde și cubulețele de șuncă. Se servește imediat, fierbinte, în vasul în care s-a preparat, în apropierea unei surse de foc pe care să se mai poată încălzi. Mesenii înmoaie în vasul cu fondue crutoanele de pâine sau feliile de măr puse în instrumente speciale (vezi fotografia) ori în furculițe și le mănâncă deasupra propriei farfurii.
  • La acest fel de mâncare se poate servi vin roșu.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Ai putea să mai încerci și alte rețete de borșuri, ciorbe, supe:

2 comentarii:

  1. Trebuie sa incerc, sunt fan branzeturi si sigur este pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă, este ceva absolut delicios. Fă-o într-o zi rece, va fi o armă redutabilă împotriva frigului.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !