Prima pagina

2014-03-21

FRIPTURA AMOREZILOR, O FRIPTURĂ DE PORC

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu carne de porc, vită sau miel

friptura-amorezilor
Friptura amorezilor, o friptură de porc
• 300 g muşchi de porc  •1/2 pachet unt  • 1 păhărel mic (de ţuică) cu sos Worchestershire  • sare şi piper  • pătrunjel verde
Friptura
  • Se curăţă carnea pentru friptură de pieliţe, se presară bine cu sare şi piper.
  • Se prăjeşte carnea în unt până se rumeneşte uşor, apoi se adaugă sosul Worcestershire. Se fierbe repede la foc iute, în sos, în care se poate adăuga şi puţin vin alb.
  • Se scoate friptura de porc pe platoul de servit şi se presară deasupra frunzele de pătrunjel tocat.
  • Sosul se serveşte alături, în sosieră. Tot alături, un pahar de vin !
Sosul Worcestershire 
Sosul Worcestershire trebuie să aibă un gust dulce, uşor sărat, uşor acru, uşor picant.
Pentru a obţine acest sos  sunt necesare:
• 1 bucată de anşoa  • 1/2 ceaşcă sos de soia  • 1/2 ceaşcă apă  • 1 ceaşcă cu ceapă rasă prin răzătoarea mică  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi  • 3 linguri seminţe de muştar  • 3 linguri sare  • 1 linguriţă piper negru  • 1/2 linguriţă piper roşu  • 1/2 linguriţă praf curry  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • Se amestecă toate ingredientele pentru sos foarte bine într-un bol, cu mixerul.
  • Se toarnă  într-o sticlă (de sticlă !),  se închide etanş şi se introduce în frigider.
  • Sosul poate fi utilizat pe parcursul unei săptămâni. Înainte de a fi folosit, de fiecare dată, se agită bine sticla.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !