Prima pagina

2014-03-27

FRITELLE CARAMELLATE. Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
fritelle-caramellate
Fritelle caramellate
• 2 mere mari  • 200 g zahăr  • 125 g făină  • 1/3 pahar bere  • 1/2 pahar apă călduţă  • 2 albuşuri de ou  • 1 pahar ulei  • 2 linguri susan

  • Se pune făina într-un castron şi se amestecă cu o linguriţă de ulei şi sarea. Se adaugă berea, amestecând continuu, apoi apă caldă. Se lasă în bucătărie 2 ore, apoi se bat tare albuşurile (ca pentru bezea) şi se încorporează în aluat.
  • Se curăţă merele de seminţe şi se taie felii transversal. Se trec feliile prin aluat şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă.
  • Într-o tigaie se pune zahărul cu 2 linguri de apă. Când se caramelizează se scufundă fritelle-le. Se aşează pe un grătar să se usuce puţin, apoi se presară cu seminţe de susan.
Poftă bună la fritelle caramellate !
Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !