Prima pagina

2014-03-21

MÂNCARE DE MĂSLINE CU CARNE. Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu porc/vită/miel
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
mancare-de-masline
Mâncare de măsline
 750 g carne de porc sau vită ori pui   500 g măsline  • 1 cartof mare  • 1 morcov  • 1 rădăcină de pătrunjel  • 1 lămâie  • 1 pahar cu vin roşu  • ulei de masline  • sare şi piper

  • Măslinele se pun la desărat în apă rece cu cel puţin o oră înainte de preparare. După aceea se schimbă apa şi se pun la fiert. După ce apa clocoteşte se mai lasă 10 minute.
  • Carnea tăiată cuburi se prăjeşte uşor în uleiul bine încins inainte. Se scoate şi se pune la aşteptare într-un castron.
  • Cartoful, morcovul şi rădăcina de pătrunjel, curăţate, spălate şi tăiate cubuleţe, se pun în uleiul încins, se rumenesc cam 5 minute, apoi se toarnă puţină apă rece peste ele şi se acoperă parţial, lăsându-le să se înăbuşească bine. Timp de 30 minute se adaugă mereu apă rece.
  • Când zarzavaturile s-au înmuiat, se pasează prin strecurătoare sau cu mixerul. Se pune pasta rezultată în cratiţă, se pun măslinele şi carnea, se adaugă vinul,  sarea şi piperul. Se fierbe la foc mic şi, după un sfert de oră,  se adaugă feliile de lămâie, decojită în prealabil. Se dă la cuptorul încins dinainte  şi se lasă 10-15 minute, apoi se scoate din cuptor şi se acoperă.
Poftă bună la mâncare de măsline !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !