Prima pagina

2014-03-28

MERE COAPTE. Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

Rețete de post

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

mere-scoase-din-cuptor
Mere coapte
Sunt necesare:  • 12 mere potrivite ca mărime  • 6 - 7 mieji de nucă  • o ceşcuţă cu stafide  • puţin ulei   zahăr   scorţişoară pudră
  • Se pregăteşte o tavă de friptură (fără friptură ! ). Se ung cu ulei fundul şi pereţii şi se presară zahăr din belşug.
  • Merele bine spălate se curăţă de cotor, cu cuţitul sau cu un instrument special. Se aşează ordonat în tavă.
instrument-de-scos-cotorul-din-măr
Instrument de scos cotorul din măr
  •  Se umple fiecare măr cu nucă pisată (nu măcinată !), stafide şi zahăr. Se presară deasupra puţină scorţişoară. Se pune tava în cuptor, la foc potrivit. Se lasă cam 30 de minute.
mere-pregatite-pentru-copt
Mere pregătite pt.copt
  •  Se lasă să se răcească bine înainte de a se da la masă.
Pofta buna la mere coapte !


Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !