Prima pagina

2014-03-26

MINCIUNELE (USCĂȚELE, FUNDULIȚE). Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)
Rețete de post
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ!
uscatele-minciunele-fundulite
Minciunele (uscățele, fundulițe)
Iată şi un desert la care merge vinul !

• 1 cană mare cu făină  • 1-2 linguri zahăr  • 1 praf de sare  • 2 pliculeţe zahăr vanilat  • coajă rasă de lămâie  • zahăr-pudră  • ulei
  • Cu apă rece  şi restul componentelor, exceptând uleiul şi zahărul-pudră, se frământă un aluat moale.
  • Se întinde o foaie subţire, se taie fâşii dreptunghiulare late de 4 cm şi lungi de 12 cm. Pe fiecare se face, în centru, o tăietură în lung, cam de 4 cm. Se trece prin ea unul dintre capetele fâşiei, rezultând o fundă.
  • Se prăjesc funduliţele în uleiul încins  şi se scot pe hârtie absorbantă. Se pudrează cu zahăr pudră.
  • Aceasta este reţeta de post. La cea de dulce se înlocuieşte apa cu lapte şi se adaugă două ouă.
Poftă bună la minciunele  !
Sursa foto

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !