Prima pagina

2014-03-29

Negrese de post

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de prăjituri (Deserturi).

negrese-de-post

Aluatul:  • 1 cană (pentru ceai) cu zahăr  • 1 cană cu apă  • 1/4 cană ulei  • 4 linguri cu vârf de gem fără seminţe sau coji  • 2 linguri cacao  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar, stins cu o lingură cu oţet  •2 pliculeţe cu zahăr vanilinat  • 2 căni cu făină
  • Se fierbe un sirop din apă şi zahăr. Se lasă la răcit, apoi se pune în vasul de mixer. Se adaugă apoi celelalte componente, pe rând, amestecând continuu, până rezultă o cocă moale, fluidă.
  • Se încinge la maximum cuptorul cu 10 minute înainte. Se unge tava cu ulei, se tapetează cu făină, se pune aluatul, se dă la cuptor cam 20 de minute. După primele 5 minute se reglează focul la potrivit.
  • Se lasă să se răcească puţin în tavă, se taie, apoi se pune glazura.
Glazura:  • 100 g zahăr pudră  • 2 linguri cacao  • 3 linguri ulei  • 1 linguriţă oţet  • 3 linguri apă fiartă  • nucă de cocos, opțional
  • Se amestecă foarte bine toate componentele, ca să nu se formeze cocoloaşe.
  • Se taie prăjitura în tavă, apoi se întinde glazura. Se presară deasupra nucă de cocos rasă, dacă vă place. Mie îmi place  la gust şi arată şi bine ! Dacă nu, atunci nucă obișnuită, puțin rumenită, apoi sfărâmată mărunt.
Nu vă mai spun decât atât: de când am făcut prima oară reţeta asta, acum mai mulţi ani, ai mei nu m-au mai lăsat să o fac şi altfel !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

4 comentarii:

  1. chiar si de post, tot bune!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coco, dacă ai să încerci rețeta asta, vei vedea că este chiar mai bună decât cele ”de dulce”.

      Ștergere
  2. Multumim pentru reteta,cred ca o sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă! Merită! E la fel de bună ca și rețeta clasică.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !