Prima pagina

2014-03-25

PARFAIT DE CAFEA ȘI SPUMĂ DE ZMEURĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

parfait-de-cafea
Parfait de cafea
 5 ouă   1/2 pahar (100ml) cafea concentrată   200 g zahăr  • 500 g frișcă
  • Într-o crăticioară se pun 5 gălbenușuri și un albuș. Zahărul se amestecă cu cafeaua, apoi se adaugă peste ouă.
  • Se pune crăticioara pe foc moale și se amestecă într-una cu telul până ce compoziția se îngroașă ca o cremă. Dacă focul e prea tare, se prinde, dacă nu se amestecă continuu, se poate tăia. Când este gata, crema se lasă să se răcească bine.
  • Se toarnă crema răcită peste frișcă  și se amestecă încet, dar insistent, până se omogenizează. Se pune compoziția în forma de înghețată (poate fi una de chec sau de cozonac) și se pune la congelator.
  • Se poate servi garnisit cu frișcă și cu ”limbi de pisică”.
  • De la ouă rămân 4 albușuri, care se pot folosi pentru a prepara o spumă de fructe (caise, zmeură etc.)
Spumă de zmeură
 4 albușuri   2 linguri cu zahăr  • 1 ceașcă cu zmeură
  • Se mixează albușurile spumă tare, ca pentru bezele. Se adaugă apoi puțin câte puțin zahărul și un praf de sare, mixând continuu, cu viteză mare.
  • Se reduce viteza mixerului și se adaugă zmeura (sau pulpa de la două caise, fără coajă). Se omogenizează bine, se pune în castronelele în care se va servi și se dă la frigider.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ!


Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !