Prima pagina

2014-03-30

Plăcintă cu brânză dulce

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de prăjituri (Deserturi).

placinta-cu-branza-dulce

 1 pachet cu aluat foietaj Bella (cu două foi)   300 g brânză dulce de vacă  • 300 g smântână   5 ouă  • 1 lingură cu griș   200 g zahăr   100 g stafide   1 lingură cu coniac sau rom sau vișinată   1 lămâie  • 2 pliculețe cu zahăr vanilinat  • 1 praf de sare  • zahăr pudră   un cubuleț de unt pentru uns tava
Pregătiri înainte de începerea preparării de plăcintă cu brânză:
  • Aluatul, cumpărat congelat, se scoate de seara din congelator și se introduce în frigider. Cu o oră înainte de începerea preparării se scoate din frigider.
  • Tot cu o oră înainte de începerea preparării, se spală cu apă clocotită stafidele, se curăță de codițe și se pun în apă clocotită, în care se adaugă coniacul sau romul. După aceea se scot pe masă ouăle, brânza, smântâna, grișul, se măsoară zahărul, se pun la îndemână sarea și zahărul vanilinat, zahărul pudră.
  • Se rade coaja de lămâie prin răzătoarea mică, pentru ras lămâia.
Prepararea plăcintei cu brânză:
  • Se unge tava cu unt și se așează cu grijă una dintre cele două foi de aluat. Ele sunt ceva mai mici decât tava obișnuită de aragaz. Ori întindeți puțin foaia, dar cu mare grijă, să nu se rupă, ori o puneți așa cum este, chiar dacă va curge puțin umplutura pe lângă ea, se va coace și va deveni consistentă, chiar fără aluat.
  • Se pun stafidele într-o sită, la scurs.
  • Se amestecă cu mixerul brânza și smântâna, până se omogenizează. Se aprinde cuptorul și se dă tare, să se încingă bine.
  • Se adaugă grișul, sarea, coaja de lămâie, zahărul și zahărul vanilinat și se amestecă cu mixerul în continuare. Se separă apoi gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se pun peste compoziție și se omogenizează, apoi se bat albușurile spumă tare și se adaugă și ele la sfârșit, amestecând încet.
  • Se toarnă compoziția peste foaie, se presară cât mai uniform stafidele, apoi se pune deasupra cealaltă foaie.
  • Se dă plăcinta la cuptor și se face focul mai mic. Se lasă cam 40 de minute, dar timpul e și în funcție de cuptor.
  • Se taie caldă și se presară cu zahăr pudră. Se servește cu vin alb, dulce.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (Deserturi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !