Prima pagina

2014-03-14

PUI CU SOS BECHAMEL

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu carne de pui

pui-cu-sos-bechamel

• doi piepţi de pui  • 1 lingură chimion  • ulei  • sare
Pentru sosul Bechamel:  • o lingură unt  •o lingură făină  • o cană cu lapte  • un pahar mic de smântână  • sare și piper. Desigur, cantitățile se pot modifica, respectând proporțiile.
  • Se taie pieptul de pui în cele două jumătăţi, fiecare se taie, la rândul ei, de-a latul, în două felii. Rezultă, deci, opt felii de piept de pui.
  • Se încinge tigaia uscată şi se rumeneşte chimionul 1-2 minute, până miroase frumos, dar nu scoate fum. Se aşterne chimionul în tava în care va rămâne şi va fi servit puiul.
  • Se pune acum ulei în tigaie şi se rumenesc feliile de pui pe ambele părţi, nu prea tare. Se scot şi se pun in tava cu chimion.
Sosul Bechamel
  • După ce s-au rumenit toate feliile de pui, în aceeaşi tigaie  se pune la topit untul. Când s-a topit, se pune făina şi se amestecă continuu timp de vreo cinci minute. Se adaugă apoi, puţin câte puţin, laptele, la temperatura camerei, amestecând continuu. Se sărează şi se piperează după gust.
  • Fierbând, sosul se îngroaşă. După cîteva minute se ia de pe foc şi, într-un castron în care s-a pus smântâna, se pune puţin cîte puţin sos cald, amestecând mereu, până se încorporează tot sosul cu smântâna.
  • Se toarnă sosul Bechamel în tava cu pui şi se dă la cuptor pentru câteva minute, apoi se scoate şi se acoperă.
  • Acest pui cu sos Bechamel se serveşte cald, cu garnitură de legume sotate şi un pahar de vin alb (sau suc de fructe, pentru cei mici )

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să încercați și alte rețete cu carne de pui sau alte păsări:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !