Prima pagina

2014-03-13

PUI SHANGHAI CU OREZ ȘI SOS PICANT. Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui.

pui-shanghai

PUIUL:  • 2 piepţi de pui  • 3 ouă  • 100 ml lapte  • 2 linguri cu muştar  • făină  • 2 linguri cu susan  • sare şi piper  • boia de ardei dulce  • ulei

  • Într-o farfurie adâncă se bat ouăle cu sarea, piperul, boiaua, laptele şi muştarul, adăugate pe rând.  Se adaugă apoi făină cât să îngroaşe compoziţia ca o smântănă. Se pregăteşte alături o farfurie întinsă, cu susanul.
  • Pieptul de pui se taie felii, apoi fâşii cam de 5 cm lăţime.
  • Se încinge uleiul, se dau fâşiile de pui prin compoziţie, apoi prin susan şi se prăjesc până devin aurii.
OREZUL:  • 1 pahar cu orez  • 1 linguriţă sare  • 2 linguriţe zahăr   • 2 linguriţe oţet de mere  • un cub de unt cât o nucă
  • Cu 1 oră înainte de fi pus la fiert, orezul ales şi bine spălat se pune la înmuiat în apă cu linguriţa de sare.
  • Se scurge şi  se pune apoi la fiert în 3 pahare cu apă, în care se adaugă zahărul şi oţetul. După ce a fiert, se ia de pe foc, se amestecă cu untul şi se acoperă.
SOSUL:  • 2 roşii  • 1 ardei iute  • 1 pahar cu vin alb sau apă  • 1 linguriţă cu busuioc uscat  • sare  • ulei
  • Se decojesc roşiile şi se taie marunt. Se curăţă ardeiul de cotor şi de seminţe şi se taie felii subţiri.
  • Se încinge uleiul, se prăjesc 1-2 minute feliuţele de ardei, apoi se pun roşiile, vinul şi sarea.
  • Se fierbe acoperit, iar când scade, se ia de pe foc, se adaugă busuiocul şi se acoperă până se serveşte la masă. Merge și un pahar de vin !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ!


Ați putea să mai încercați și alte rețete cu pui:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !