Prima pagina

2014-03-11

SCRUMBII DE DUNĂRE LA CUPTOR

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu pește.

scrumbii-de-dunare-la-cuptor-1
 câte o scrumbie de Dunare pentru fiecare mesean   un pahar de vin alb sec   sare si piper   • praf de nucșoară (cui îi place)   folie de aluminiu

  • Se curăță peștele de ”urechi”, de solzi si de organele interne. Eu prefer să-i îndepărtez capul de la bun început dar, la mesele cu musafiri, pentru aspect, se lasă și capul. Se spală cu vin peștele, pe dinăuntru și pe dinafară.
scrumbii-de-dunare-la-cuptor-2

  • Se crestează peștele pe ambele părți, cu tăieturi de-a latul, la distanța de un deget (mai gros !).
  • Se presară sare și piper din belșug (și nucșoară), desfăcând ușor crestăturile. Se sărează și se dă cu piper și pe dinăuntru.
scrumbii-de-dunare-la-cuptor-3

  • Se aprinde cuptorul și se dă la maximum.
  • Se înfășoară fiecare pește în câte o bucată de folie de aluminiu, în așa fel încât folia să fie dublă pe partea ce va sta în tavă. Se pun pachetele într-o tavă de friptură așa cum este ea, curată și uscată - deci nu se unge tava cu nimic.
scrumbii-de-dunare-la-cuptor-4

  • Se dă la cuptor pentru 20 de minute, maximum o jumătate de oră.
  • Se servește cu garnitură de cartofi natur și lămâie. Firește, alături de un pahar de vin !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete cu pește:

2 comentarii:

  1. De ce as strica bunătate de peste cu atâta nucșoară? Nu am consumat destulă în vin și în țuică fiartă toată iarna ? ☺

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !