Prima pagina

2014-03-04

SUPĂ DE CEAPĂ (1)

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de supe.

supa-de-ceapa

  • 5 - 6 cepe  • 1/2 pahar cu ulei  • 1 lingură făină  • 1 cană vin alb sec  • 1 l zeamă  în care au fiert zarzavaturi (1 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov mare, sare)  • piper măcinat  • sare.
  • Ceapa curăţată şi spălată se taie în două, apoi în felioare subţiri. Se prăjeşte în uleiul încins, se sărează.
  • Se presară făina deasupra, se amestecă repede, se stinge cu vinul şi se lasă să fiarbă, amestecând mereu. După 15 minute se adaugă zeama de zarzavaturi, sarea  şi piperul şi se mai fierbe la foc mic, cu oala acoperită, încă vreo 20 de minute.
  • Se servește cu crutoane, ori se pune în farfurie un pat de ceapă din supă, peste ceapă o felie de pâine prăjită cu cașcaval ras presărat pe ea și se toarnă zeama foarte fierbinte deasupra. 

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci, dintre rețetele de borșuri, ciorbe, supe:

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !