Prima pagina

2014-03-06

SUPĂ DE ZARZAVAT CU PASTE

Rețete culinare.

Rețete de supe. Rețete de post


supa-de-zarzavat-cu-paste

• 1 ceapa  • 2-3 morcovi  • 1 radacina de patrunjel  • 1 telina  • 1 ardei gras  • 2-3 cartofi  • sare, ulei  • 1 legatura de patrunjel verde  • 200 g taietei sau fidea fara ou
  • Se curata ceapa, se cresteaza la un capat in cruce. Se spala ardeiul, se curata de cotor si de seminte. Se pun la fiert in 3 litri de apa rece si 3 linguri de ulei, acoperind oala cu capacul.
  • Se spala bine si se curata de coaja morcovii, telina, radacina de patrunjel si cartofii, se spala si se taie in lung, in jumatati. Cand incepe sa clocoteasca apa, se introduc morcovii, patrunjelul si telina. Se lasa sa fiarba 20 minute, apoi se adauga cartofii si se mai lasa 30 minute. Cu 10 minute inainte de a expira timpul se adauga 1 lingurita cu sare.
  • La expirarea timpului se scot toate zarzavaturile cu spumiera. Se adauga taieteii sau fideaua si se lasa sa fiarba cat este indicat pe pachet.
  • Se spala bine si se toaca marunt frunzele de patrunjel. Cand supa e gata, se adauga patrunjelul, se acopera si se ia de pe foc.
  • Zarzavaturile fierte din supa pot reprezenta o cina excelenta. Ardeiul si ceapa se arunca. Pe un platou, cartofii se aseaza in mijloc, iar morcovii si albitura, alternativ de jur imprejur. Din ulei de masline si zeama de lamaie 1:1, sare si, optional, piper sau boia, se face un sos Vinaigrette. Se stropesc zarzavaturile cu sosul, se presara putin patrunjel tocat, pastrat din cel taiat pentru supa, si se acopera.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !