Prima pagina

2014-03-06

SUPĂ MINESTRONE. Rețete culinare pe înțeles

Borșuri. Ciorbe. Supe.
Mâncăruri fără carne
Rețete de post
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !
supa-minestrone
Supa minestrone 
• 1 morcov  • 1 ciupercă mare sau 2 mai mici  • 1 ramură de ţelină cu frunze  • 1 căţel de usturoi  • 100 g varză  • 100 g orez sau 1oo g paste  • 2 roşii  • 200 g fasole verde  • 200 g mazăre  • 2 linguri cu ulei

  • Orezul se spală bine, în multe ape reci şi  se lasă la înmuiat în apă rece cu sare. Legumele se spală foarte bine şi se curăţă.
  • Se pun la fiert trei litri de apă.
  • Morcovul, cartofii, ţelina  şi fasolea verde se taie bucăţele mici, ciuperca se taie felii, varza se dă prin răzătoarea mică, roşiile se decojesc şi se pasează, usturoiul se zdrobeşte ca pentru mujdei.
  • În oala de supă se încinge uleiul şi se pun la călit morcovul şi ciuperca, apoi ţelina şi cartofii, apoi se adaugă varza şi roşiile. Se lasă câteva minute, şi se toarnă apa clocotită.
  • După ce fierbe 30 de minute, se adaugă mazărea, fasolea şi orezul sau pastele. Se mai fierbe cam 50 de minute, apoi se adaugă usturoiul , se acoperă şi se ia de pe foc.
  • Se poate servi atât rece, cât şi caldă.
Poftă bună la supa minestrone !

Ați mai putea să încercați și alte rețete de borșuri, ciorbe, supe:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !