Prima pagina

2014-03-08

TĂIȚEI CU VARZĂ

Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne - Rețete de post

taitei-cu-varza
Tăiței cu varză
• 1 pachet de tăiţei de 250 g  • 1 varză medie, murată sau dulce  • 1 lingură pastă de tomate  • 1-2 roşii  • 1 legătură mărar  • sare și piper
  • Se verifică varza murată. Dacă e sărată se pune de seara în apă rece, iar a doua zi se stoarce bine.
  • Se pun tăiţeii la fiert în mod obişnuit (în apă clocotită, cu sare şi o lingură de ulei). După ce au fiert se răstoarnă în strecurătoare, se clătesc cu apă rece, se scurg bine.
  • În timp ce fierb tăiţeii, se toacă mărunt varza.
  • În cratiţa în care va rămâne mâncarea în final, se încinge un deget de ulei, apoi se pune varza, amestecând mereu timp de vreo 10 minute. Se pun apoi roşiile cubuleţe şi pasta de tomate diluată cu 1/2 pahar cu  apă rece (sau vin), se pune capacul şi se lasă la înăbuşit. Se mai amestecă din când în când.
  • După vreo jumătate de oră se adaugă tăiţeii fierţi şi mărarul tocat, se amestecă uşor, se ia de pe foc şi se acoperă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !