Prima pagina

2014-04-07

Mâncare de castraveți murați, cu pui

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui


mancare-de-castraveti-murati-cu-pui

Mâncare de castraveți murați, cu pui

 7-8 castraveți acri mari   2 piepți de pui sau 500 g carne de porc   1 morcov   1 rădăcină de pătrunjel   1 cartof mare  • 1/2 cană cu lapte  • 1/2 cană cu vin alb   un vârf de cuțit de pastă de tomate   ulei   sare și piper  • 1 legătură de mărar
  •  Piepții de pui se taie în două de-a lungul, apoi fiecare parte se taie de-a latul în trei bucăți.
  •  Morcovul, rădăcina de pătrunjel și cartoful se spală bine, se curăță și se taie în cubulețe cu latura de 1-2 cm.
  •  Într-o cratiță de 3 l, se încinge un deget de ulei, fără să ajungă să scoată fum, apoi se rumenesc ușor bucățile de  carne pe toate părțile. Se scoate apoi cu spumiera într-un castron.
  • În zeama formată în cratiță se fierb înăbușit (la foc mic și cu cratița acoperită) cuburile de zarzavat, adăugând câte puțină apă din când în când.
  • Castraveții murați se spală în apă rece și se taie de-a lungul  în două, apoi de-a latul în felii groase de 1 cm. Dacă sunt subțiri, nu se mai taie de-a lungul ci doar felii.
  • După ce zarzavaturile se înmoaie atât încât să se poată trece prin sită, se ia cratița de pe foc, se trec prin sită zarzavaturile ori se dau prin blender, rezultând un sos gros ce ajunge din nou în cratiță.
  • Se adaugă carnea și cuburile de castraveți, laptele, sarea și piperul, pasta de tomate diluată cu 1/2 cană cu apă rece. Dacă este necesar, se adaugă apă, până la nivelul mâncării, nu mai multă. Se acoperă cratița și se pune la fiert, la foc mic, 30-45 de minute.
  • Se adaugă vinul și se dă cratița descoperită la cuptorul încins în prealabil, pentru 20 de minute, după care se scoate din cuptor, se presară mărarul tocat și se acoperă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ați putea să mai încercați și alte rețete cu pui:

4 comentarii:

  1. Aaaa, e cu castraveti murati :) Daca o sa am ocazia, incerc :) Noi nu prea punem muraturi, dar cateodata cumpar pentru salata de boeuf.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu dacă sunt buni cei de cumpărat. Aceia sunt puși în oțet și au alt gust decât cei murați clasic, în saramură.

      Ștergere
  2. Ma gandesc ca voi face mancarea asta cu pulpe. Musai sa fie buna, chiar daca nu la fel ca cea facuta de tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. S-ar putea să iasă chiar mai bună, Cafeluță, fiindcă o faci pentru prima oară și vei fi mult mai atentă la fiecare amănunt decât sunt eu acum, când sunt obișnuită să o prepar. Cât despre carnea folosită, sunt la fel de bune și pulpele sau cărnița de porc.
    Să ai spor !

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !