Prima pagina

2014-04-15

PULPĂ DE MIEL CU OREZ ȘI ROȘII

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu porc/vită/miel

pulpa-de-miel-cu-orez-si-rosii
Pulpă de miel cu orez și roșii
2 kg pulpă de miel, 8-10 roșii mijlocii, 200 g orez, 100 gr unt, ulei, sare, piper, o linguriță cu boia de ardei dulce, tarhon, busuioc, cimbru, 3-4 căței de usturoi, sucul de la o jumătate de lămâie.
  • Cu o oră înainte de a începe prepararea, se spală bine orezul în apă rece, apoi se lasă în apă, cu o linguriță de sare.
  • Se prepară un sos din tarhon, cimbru, usturoi pisat ca pentru mujdei, sare, piper și două linguri de ulei. Se freacă pulpa de miel cu sucul de lămâie, se presară boiaua și apoi se unge cu sosul. Se pune în tava de friptură și se dă la cuptor, primele 5-10 minute la foc iute, apoi la foc potrivit.
Pulpa de miel pregătită pentru copt
...și scoasă din cuptor !
  • Roșiile întregi, ușor crestate în jurul acelui locșor verde de unde pornește codița, se pun într-o cratiță cu 5-6 linguri de ulei, sare, piper, busuioc. Se acoperă și se pun pe foc potrivit. 
  • Orezul se scurge de apa în care a stat și se fierbe în apă fără adaosuri. Când este fiert se ia de pe foc, se așează deasupra lui bucățele de unt și se acoperă.
  • Atunci când friptura este gata, se servește împreună cu roșiile și orezul.
O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să încerci și alte rețete cu porc/vită/miel:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !