Prima pagina

2014-04-01

SALATĂ DE PORTOCALE CU FISTIC

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de prăjituri (Deserturi)

salata-de-portocale-cu-fistic
Salată de portocale cu fistic
Pentru 4-6 portii:  2-3 portocale   50 g coniac (optional)   100 g fistic nesarat   100 g alune de padure  • 50 g nuci   3-4 linguri de miere   un varf de cutit de scortisoara  • 2-3 frunze de menta proaspata
  • Portocalele, curatate bine si de coaja alba, se taie cubulete care se pun intr-un castron, se stropesc cu coniacul si se presara scortisoara.
  • Alunele de padure , nucile si fisticul se rumenesc putin la cuptor, apoi se sfarama prin metoda clasica a bunicii: puse intr-un servet si zdrobite cu o sticla de sticla rulata cu putere peste servet. Se amesteca apoi cu portocalele, pastrand putin deoparte pentru a presara peste fiecare portie, la servit.
  • Dupa ce se repartizeaza portiile in castronelele pentru desert si s-au presarat alunele si nucile oprite pentru asta, se pune putina miere deasupra. Se mai poate adauga deasupra si putina scortisoara, precum si frunze de menta maruntite.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Sursa foto


Ați putea să mai încercați și alte rețete de prăjituri (deserturi):

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !