Prima pagina

2014-06-16

PIREU DE SPANAC. Rețete culinare pe înțeles

Mâncăruri fără carne


O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


pireu-de-spanac-cu-oua-ochi
Pireu de spanac cu ouă-ochi
2-3 kg de spanac, 1 cană mare cu lapte, unt cât o nucă, 1 căpățână de usturoi, 1 linguriță cu suc de lămâie, sare


  • Se curăță spanacul (se rupe codița exact la baza frunzei) sub jet abundent de apă călduță, se scutură fiecare frunză și se pune într-un castron sau o cratiță mare. Pe la jumătatea operațiunii de curățare se pune la fiert pe foc tare o oală mare plină pe 2/3 cu apă.
  • Când apa clocotește, spanacul curățat se pune în apă, în câteva tranșe, că nu încape tot odată. Se fierbe 10-15 minute, în funcție de cât de fraged este.
  • În timp ce fierbe prima tranșă, se curăță usturoiul și se taie feliuțe. Se pune pe foc mic de tot cratița în care se va face pireul (de 2-3 l), cu untul în ea. Când se topește untul, se adaugă usturoiul. Se dă deoparte până când se pune prima tranșă de spanac tocat.
  • După ce spanacul a fiert se scoate cu o spumieră pe un tăietor mare. Se pune în oală altă tranșă de spanac, iar cel fiert se toacă mărunt cu un tocător (sau cu un cuțit mare). 
  • Spanacul tocat se pune în cratița cu unt, pe foc mic. Se amestecă, adăugând și puțin lapte, precum și sare. 
  • Se repetă aceste operațiuni până când tot spanacul și tot laptele ajung în cratiță. La sfârșit, se ia de pe foc, se adaugă o linguriță de suc de lămâie și se amestecă bine, apoi se acoperă.
  • Se poate servi simplu sau cu ouă-ochi ori ca garnitură la fripturi.


Poftă bună la pireu de spanac !

Ai putea să încerci și alte rețete de mâncăruri fără carne:

2 comentarii:

  1. Asa fac si eu spanacul, dar aici daca ceri spanac.... te-ai ars! Mai bine mananci iarba ca tot aia e! :))
    Spanacul asa fiert il servesc langa cartofi si aia fierti... si gata! Si se mai mira de ce copii nu mananca spanac! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar dacă îl pregătești tu acasă este bun ?

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !