Prima pagina

2014-06-09

PULPĂ DE VITĂ LA TAVĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu carne de vită

pulpa-de-vita-la-tava-cu-pireu-de-spanac
Pulpă de vită la tavă cu pireu de spanac
1 kg pulpă de vită, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac, 2 morcovi, o țelină, 1 ceapă, 1 cartof, 1 pahar cu vin alb, sare, ulei, 1 foaie de dafin
  • Se fierb carnea și zarzavaturile timp de o oră, ca pentru supa Xavier. Se scot din apoi din supă și se lasă în așteptare. Se oprește într-o cană 1 polonic de supă, apoi se termină supa Xavier.
  • Carnea fiartă se taie în felii de 0,5 cm. 
  • Se unge tava de friptură cu ulei și se așează feliile de carne. 
  • Vinul și supa oprită se amestecă și se încălzesc. Se încinge cuptorul.
  • Zarzavaturile fierte se pasează prin sită sau în blender și se amestecă apoi cu vinul și supa. Se toarnă peste carne.
  • Se dă la cuptor și se lasă să scadă (cam 20 minute).
  • După ce se scoate din cuptor, se pune în sos o foaie de dafin și se acoperă tava cu capacul ei sau cu o folie de aluminiu.
  • Se servește cu pireu de cartofi sau cu pireu de spanac ori cu sote de morcovi.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !