2014-07-07

DIETA DE SLĂBIRE, DETOXIFIERE ȘI VITAMINIZARE (1)

joe-cross-la-140-kg-respectiv-90-kg
Joe Cross la 140 kg, respectiv 90 kg, după o dietă cu sucuri de 60 zile

În urmă cu două săptămâni, chiar luni, 23 iunie 2014, am reușit să privesc filmul al cărui link mi-l dăduse fiul nostru cu câteva zile înainte: ”Gras, bolnav și aproape mort”, cu durata de o oră și jumătate.


Impresionată de ceea ce am văzut, am făcut două lucruri. Am sărit pe cântar, apoi m-am repezit la banda de mers și am mers câteva minute, ceea ce nu mai făcusem cam demultișor. Am stat apoi de vorbă cu soțul meu. 

Amândoi suntem supraponderali. Dar cum am ajuns aici ? Să vedem meniul zilnic. Micul dejun: eu unul, el două senvișuri cu unt + un sortiment de brânză sau cașcaval + unul de mezeluri (șuncă ”de Praga”  sau mușchi file ori altele asemănătoare), și o ceașcă mare de cafea bine îndulcită cu miere, alături de ”ceva bun”: o madlenă, o turtă dulce cu glazură de ciocolată, un pișcot, de-astea... Prânzul: ciorbă sau supă, felul doi - cu sos sau nu, dar cu pâine de cele mai multe ori, desert neapărat (o prăjitură sau o clătită-două sau o înghețată, de cumpărat sau de casă). Cina: senvișuri sau plăcinte cu brânză, cu ceai sau cu bere sau cu lapte bătut. Seara, la TV, ”ceva de ronțăit”: covrigei, biscuiței sărați, altele de genul ăsta. Între micul dejun și masa principală, eu - câte o bomboană sau o bucată de ciocolată, mai rar un fruct.  Mișcare: alergătura zilnică și treburile casnice; în plus eu, pe apucate, un pic de gimnastică dimineața, un pic de bicicletă sau bandă de mers, când și când. A, și f.f.f. rar, înot la bazin.

L-am rugat pe soțul meu să se uite și el la film, dar, chiar înainte de a-l vedea, a spus că este de acord să ținem dieta cu sucuri naturale - făcute în casă, numai să rezistăm. Am căutat pe internet cât mai multe despre această dietă și am făcut un plan de bătaie. După două săptămâni de pregătire, vom ține dieta din sucuri în exclusivitate timp de 10 zile, după aceea vom reveni la hrana solidă din timpul celei de-a doua săptămâni de acomodare, și apoi din prima, păstrând obiceiul de a consuma numai sucuri la cină, reducând drastic consumul de pâine, prăjeli, dulciuri. După 6 luni, vom repeta cele 10 zile.

Îngrijorarea ne-a făcut să umblăm la regimul alimentar pe loc. Chiar din ziua aceea am scos untul de la micul dejun, soțul meu a renunțat și la acel ”ceva dulce” de la cafea, iar seara am mâncat numai și numai fructe. După o săptămână, adică luni, 30 iunie 2014, aveam cu două kilograme mai puțin, ceea ce ne motivează să continuăm așa cum ne-am propus. 

Iată, pe scurt, ce s-a întâmplat în a doua săptămână, luni, 30.06.2014 - duminică, 06.07.2014. Am renunțat și eu la ”ceva dulce” lângă cafea. Luni, marți și miercuri am înlocuit fructele de seară cu sucuri de legume, zarzavaturi și fructe. La prânz supă-cremă de legume și grătare - pește, pui. Marți am înlocuit paharele obișnuite cu niște căni roșii de sticlă, ca să îmbunătățim aspectul sucului de legume și zarzavaturi (e maroniu !). De joi am înlocuit și micul dejun cu suc și am renunțat total la cafea. Ca să înceapă ziua mai plăcut, am făcut dimineața suc numai de fructe - combinații de portocale, grapefruit, mere, nectarine, piersici, caise, banane - cel puțin trei dintre ele, aromate cu scorțișoară. Seara, combinații de roșii, morcovi, gulii, broccoli, țelină, sfeclă roșie, varză, mere, firește, câte trei-patru, între care numai una din familia verzei, aromate cu frunze de pătrunjel sau de țelină. La prânz, asemănător cu primele trei zile ale săptămânii. Am intensificat mișcarea - gimnastica, bicicleta, banda de mers - și am înotat la bazin.

Azi, 07 iulie, la cântar, am înregistrat o scădere în greutate de încă 2,100 kg, în total 4,100 kg în două săptămâni. Zic că merită. Mă simt bine și nu am avut momente grele, cu excepția unei ușoare slăbiciuni și a unui deranjament digestiv (așteptat, dealtfel !) după ce am trecut la sucuri și dimineața și seara, în loc de hrană solidă. Mergem mai departe. De azi, numai sucuri toată ziua !

~~~~~~~~

Dacă vă interesează această dieta de slăbire, detoxifiere și vitaminizare, vizionați și filmul !

Vezi și Dieta de slăbire, detoxifiere și vitaminizare (2)

4 comentarii:

  1. De multe ori, de când te citesc, mă gândesc că ai o notă fermă în a ''apuca'' viaţa, ca să spun aşa, fără căi de mijloc şi fără regrete. Uite că şi într-o simplă ''dietă'' simt asta, deşi eu recunosc că oricâte filme aş viziona nu aş putea ţine această dietă. În primul rând că nu mănânc fructe căci mă balonează şi imi dau o senzatie de disconfort destul de agresiv. Dar vouă vă doresc succes. Şi eu sunt pe drum bun: ...fără zahăr, paste, orez, cartofi, făinoase şi tot ...ce-mi place. Merg pe lucruri simple şi miscare multă, dar nu mi-am propus ...nimic, nici de timp, nici kg. Şi se vede, de 1 săptămână port iar rochite. Dar drumul e lung, recunosc. Sănătate multă şi voie bună...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări ! M-ai citit bine ! ☺
      În ceea ce privește fructele, efectul sucurilor diferă de cel al fructelor mâncate ca atare, te asigur. Dar ideea e cea spusă de tine: ”fără tot ce-ți place” ! :( Eh, eu mă străduiesc să am în fața ochilor mereu argumentul sănătății...

      Numai bine, Adriana ! ♥

      Ștergere
  2. Ţin pumnii, Zina Doamnă! Să fie cu rezultatele dorite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Lăcrămioara ! Am avut grijă să nu-mi doresc rezultate prea mari, așa că sper că nu voi fi dezamăgită. Prefer să slăbesc ușurel, în etape, nemaifiind chiar la prima tinerețe, când pielea e mai elastică și musculatura se reface mai ușor. Vă voi ține la curent cu evoluția.
      Numai bine !

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !