Prima pagina

2014-07-28

PUI MARINĂRESC

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui

pui-marinaresc
Pui marinăresc
Pui marinăresc - Componente
1 piept de pui, 1/4 kg roșii cherry, 1/2 kg cartofi noi mici, 1 ardei gras, 1 ceapă medie, 5-6 căței de usturoi, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel verde, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei iute.

  • Se taie pieptul de pui cubulețe cu latura de 2-3 cm. Se spală și se curăță legumele, ceapa se rade cu răzătoarea mică, usturoiul se taie feliuțe, ardeiul se taie fâșiuțe (julien). Cartofii rămân întregi, dacă sunt mici de tot, cei mai mari se taie în jumătăți sau sferturi. Mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt.
  • Se încinge uleiul și se prăjesc cartofii, nu prea tare. Se scot și se pun deoparte. Se rumenesc apoi ușor roșiile cherry, întregi. Se scot, se pun deoparte și în ulei se prăjesc cubulețele de piept de pui. Se scot și ele deoparte și în ulei se pun ceapa și usturoiul, se rumenesc 5 minute, apoi se adaugă ardeii. După alte 5 minute se adaugă toate celelalte componente lăsate mai înainte în așteptare, + jumătate din verdeața tocată. Se adaugă sarea și piperul măcinat, după gust. Se acoperă și se fierb înăbușit, pe foc mic, cam 10 minute. 
  • După acest interval, se ia mâncarea de pe foc, se amestecă ușor cu câte un vârf de linguriță de boia de ardei - dulce și iute -, apoi se presară deasupra restul de verdeață, se acoperă și se dă la cuptorul bine încins în prealabil timp de 15 minute.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

P.S. Sailor's chicken, mâncare pe care am gustat-o prima oară la Budapesta, la "Sailor Inn".

Ai putea să mai încerci:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !