Prima pagina

2014-08-18

PAPRICAȘ DE PUI CU GĂLUȘTE DE FĂINĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui

papricas-de-pui-cu-galuste-de-faina
Papricaș de pui cu găluște de făină
0,5 kg carne de pui (sau de porc slabă), 2 ardei grași, 1 ceapă mare, 2 roșii mari sau 1 lingură cu pastă de tomate, 3-4 căței de usturoi, 1 linguriță rasă de boia de ardei dulce (sau iute, după preferințe), 1/2 pahar vin alb, 2-3 ouă, 1/4 pachet unt, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei, făină.

Untul se scoate din frigider cu o oră înainte de a începe prepararea mâncării.
  • Se toacă ceapa mărunt și se rumenește 5 minute în uleiul încins. În acest timp se taie mărunt ardeiul și usturoiul și se adaugă peste ceapă, amestecând bine. 
  • După alte 5 minute se adaugă și carnea, tăiată în cuburi, apoi puțină apă caldă și se acoperă. Timp de 30-40 de minute se fierbe înăbușit, pe foc moderat, adăugând din când în când câte puțină apă caldă.
  • În acest timp se pune la fiert apa, cu puțină sare, pentru găluște. Când începe să fiarbă, se sparg ouăle într-un castron sau o farfurie adâncă, se adaugă untul și un praf de sare  și se amestecă prin rotație cu o furculiță, apoi se adugă făină puțin câte puțin, amestecând rapid și continuu. Când aluatul se îngroașă se adaugă o lingură de apă rece, apoi se adaugă iar făină și se amestecă, repetând acest lucru de 3 ori.
  • Se ia o linguriță cu coadă lungă și se întroduce în apa care fierbe (ca să se încălzească și să nu se lipească aluatul de ea). Se ia apoi cu lingurița aluat și se introduce în apă. După ce s-au pus toate găluștele se lasă la fiert 10-15 minute, acoperind parțial cratița.
  • Se decojesc roșiile și se toacă mărunt. Dacă se folosește pastă de tomate în loc de roșii, se diluează cu vinul și 1/2 pahar cu apă rece.
  • În timp ce găluștele fierb, se adaugă peste carne sarea, piperul, cele două roșii decojite și tocate mărunt, împreună cu vinul și 1/2 pahar cu apă sau pasta de tomate diluată ca mai sus. 
  • Se aleg și se toacă mărunt frunzele de mărar și pătrunjel.
  • După ce găluștele au fiert, se iau cu spumiera și se trec în cratița cu carne, se mai lasă 10 minute, apoi se adaugă boiaua, amestecând foarte ușor, și se ia de pe foc. Imediat se presară deasupra verdeața tocată și se acoperă.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să încerci și:

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. E la fel de bun pe cât de bine arată, Dani ! Și nu e lipsă de modestie, crede-mă ! ☺

      Ștergere
  2. am mancat dar nu stiam cum sunt facute galustele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum știi și poți să faci și tu. Se fac ușor și sunt delicioase !

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !