Prima pagina

2014-09-29

Ficăței de pui cu ciuperci

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pui

ficatei-cu-ciuperci-la-final
Ficatei cu ciuperci. La final


1 kg ficăței de pui, 1 kg de ciuperci, 1 ceapă nu prea mare, 1 pachet unt, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, piper, busuioc uscat

ficatei-cu-ciuperci-componente
Ficăței cu ciuperci. Componente
  • Se spală ficățeii și se curăță. Ceapa și ciupercile se curăță și se toacă mărunt. Frunzele de pătrunjel se spală și se toacă mărunt.
  • Ficățeii, ceapa și ciupercile se înăbușesc în unt, în trei vase diferite.
  • Când sunt aproape gata, ficățeii, ciupercile și ceapa se reunesc într-un singur vas. Se adaugă supă de pui sau de zarzavat sau doar apă, se pun sarea și piperul, se acoperă parțial cratița și se dă focul mai mic, să scadă încet. 
  • După ce a scăzut, se adaugă busuiocul uscat (cam o jumătate de linguriță) și pătrunjelul verde, se acoperă și se ia de pe foc.
  • Acest preparat se servește ca atare sau cu garnitură de pireu de cartofi.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

2 comentarii:

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !