Prima pagina

2014-11-17

Pui à la française

Rețete culinare pe înțeles
Rețete cu pui
pui-a-la-francaise
Pui à la française
3 piepți de pui, 3/4 pachet de unt, 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă, 1 pahar cu vin alb, 250 g ciuperci proaspete sau o cutie mică de ciuperci conservate, 1 legătură pătrunjel verde, 1 lingură suc de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce.
  • Se dezosează pieptul de pui, se înlătură pielea și se taie în două, apoi fiecare bucată în două. Ceapa se dă prin răzătoarea mică, pătrunjelul se toacă fin, ciupercile se taie felii subțiri. Dacă sunt de la conservă, ciupercile se scurg și se spală bine și apoi se taie.
  • Se presară pe bucățile de carne sare, piper și boia de ardei dulce.
  • Într-un wok, se încing 1/4 pachet unt și 1 lingură cu ulei de măsline, în care se prăjesc bucățile de pui. Se scot și se așează în vasul în care se vor pune mai târziu la cuptor.
  • Într-un alt vas, se înăbușă ciupercile în unt (1/4 pachet) și 2 linguri ulei de măsline, adăugând sare și piper, iar la sfârșit o lingură de pătrunjel tocat și sucul de lămâie.
  • După ce scoatem puiul, se rumenește ușor în wok ceapa, apoi se adaugă peste ea vinul. Se lasă să scadă la jumătate, apoi se adaugă 1/4 pachet unt. 
  • Se pun ciupercile alături de bucățile de pui și se toarnă sosul deasupra. Se acoperă vasul și se dă la cuptor pentru 30 de minute. 
  • Când se scoate din cuptor, se presară deasupra restul de pătrunjel tocat.
  • Se servește cu legume fierte în abur.
O bucătărie bună și un vin bun fac raiul pe Pământ !
Ai putea să mai încerci:

15 comentarii:

  1. mmm....un deliciu!
    nu am mai preparat de mult pieptul de pui astfel, multumesc de reamintire, Zina si sa va fie de bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, dragă Pandhora !
      E plăcut să ne mai reîntoarcem la rețete nefăcute demult.

      Ștergere
  2. Oh, la, la! Merveilleux si tres gustooos! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Si fatos si gustos ! Pentru unele persoane,v-a trebui sa renunt la ciuperci ,sau sa-l prepar la mijlocul saptamanii !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, oricum, merită să faci, chiar dacă unii nu mănâncă ciuperci ! ☺ Nu renunța la ele, fiindcă nu mai e preparatul descris, e altceva .

      Ștergere
  4. Un deliciu simplu,gustos si sanatos. Imi place combinatia cu ciuperci.Pupici si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Combinația pui - ciuperci e una dintre favoritele casei.
      Săptămână frumoasă și ție, Ella !

      Ștergere
  5. bunut, bunut! iar plateingul tare frumos...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încerc întotdeauna ca mâncarea să arate bine în farfurie. Nu am adoptat stilul ”restaurant”, cu picături de sos și fel de fel de decorațiuni, fiindcă mâncarea de acasă umple farfuria destul ! ☺

      Ștergere
  6. Retetele frantuzesti le manânci doar la restaurante gastronomice, acasa la oameni rar se manânca asa bunatati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate ! Și e de mirare, fiindcă sunt multe rețete ușor de făcut. Despre gust și rafinament nici nu trebuie să pomenesc.

      Ștergere
  7. Numai untul ma descurajeaza la reteta asta :)

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !