Prima pagina

2015-01-19

LASAGNA CU SURIMI

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu pește

lasagna -cu-surimi
Lasagna cu surimi
500 g surimi (2 pachete de câte 250 g), 500 g foi lasagna (cutie cu 2 pachete separate), 200 g ciuperci (1 cutie mică), 400 g roșii în bulion(1 cutie mică), 200 g cașcaval, 1 pachet unt, 1 l lapte, 5 linguri cu făină, 1 pahar mare cu vin alb, 3-4 căței de usturoi, ulei, sare, piper, oregano.
  • Verificați pachetul cu foi lasagna; dacă sunt dintre cele care se fierb, urmați instrucțiunile de pe pachet.
  • Usturoiul curățat se zdrobește ca pentru mujdei, roșiile se toacă mărunt, ciupercile se taie lamele. Se încinge ulei într-o tigaie și se călesc roșiile, ciupercile, usturoiul, la care se adaugă vinul alb, oregano, sarea și piperul. Se acoperă cu capacul și se lasă să fiarbă înăbușit cam 20 de minute.
  • Se taie surimi bucățele și se adaugă după ce a fiert compoziția de mai sus, apoi se acoperă. 
  • Se rade cașcavalul.
  • În altă tigaie se prepară sosul Bechamel. Se încinge untul, când se topește și se înfierbântă se adaugă făina, amestecând continuu, apoi laptele, sare și piper. Se fierbe până când clocotește și se îngroașă, apoi se adaugă cașcavalul ras și se amestecă până când se topește.
  • Se pornește cuptorul pentru a se încinge bine înainte de a introduce tava cu preparatul.
  • Foile de lasagna se împart în trei părți egale. (În cutia pe care am folosit-o eu erau 30 de foi în total, am folosit câte 10 pentru fiecare strat.) Într-o tavă bine unsă cu ulei se toarnă puțin din sosul cu roșii, ciuperci etc. apoi se așează primul strat de foi lasagna. Deasupra se toarnă jumătate din prima compoziție, cea cu surimi, apoi 1/3 din sosul beșamel. Peste acesta se așează , în ordine, al doilea strat de foi, restul de compoziție cu surimi, 1/3 din sosul beșamel, deasupra ultimul strat de foi, iar peste el, restul de sos beșamel. 
  • Se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Se taie după ce s-a răcit.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

4 comentarii:

  1. faina ideea cu surimi! nu am incercat-o! eu o fac pe aia traditionala cu ragu....si cu pesto....:)
    saptamana superba , Zina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Are un gust cu totul deosebit. Și se face foarte ușor !

    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  3. inedita combinatie, cred ca e cum spui, inedita ca si gust dar cred ca nu as incerca-o...
    in schimb cea clasica, mmmm :)

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce să nu încerci ? Nu știi ce pierzi ! ☺

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !