Prima pagina

2015-04-13

PUI CU SOS DE ROȘII ȘI USTUROI

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu pui.

pui-cu-sos-de-rosii-si-cartofi-frantuzesti

3 piepți de pui (sau pulpe superioare dezosate sau copane întregi), 3 roșii mari sau 1 cutie mică cu roșii în bulion, 1 căpățână de usturoi, 1 pahar cu vin, sare, piper măcinat, busuioc, ulei
  • Se spală bine carnea și se curăță de eventualele impurități. Se pune la fiert pe foc potrivit, într-o cratiță cu apă rece. După ce apa clocotește, se mai fierbe 15 minute, apoi se ia de pe foc, se scoate carnea și se aruncă apa.
  • Se curăță usturoiul și se taie în feliuțe subțirele, se dau roșiile prin blender și rezultatul se amestecă cu vinul.
  • Se încing 2-3 linguri de ulei în cratiță, apoi se rumenesc puțin feliuțele de usturoi. Se toarnă peste ele sosul de roșii, adăugând sarea și piperul. Se lasă să ajungă la fiert și se adaugă și carnea, completând apoi sosul cu apă călduță până la nivelul ei. Se lasă să fiarbă înăbușit (pe foc moale, cu cratița acoperită) 30-45 de minute.
  • Se poate servi cu garnituri de cartofi (natur sau cartofi franțuzești), de legume la cuptor sau de orez.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci:

4 comentarii:

  1. hmmm, ostropel... aroma a razbatut dincolo de monitor, ce pofta mi-ai facut!
    O saptamâna minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, nu e chiar ostropel, dar aduce ! ☺

      Uite aici ostropelul de pui: http://zinnaida.blogspot.ro/2014/03/ostropel-de-pui.html

      SSăptămână bună și ușoară, Carmen !

      Ștergere
  2. stiam eu ca citisem la tine reteteta asta dar nu eram sigura...
    ramane sa o prepar w -end-ul viitor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia aștept să-ți aflu impresiile ! ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !