Prima pagina

2015-07-27

MIȘMAȘ

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de aperitive - gustări.


mismas-gata-de-servit
Rețetă bulgărească de omletă cu ardei, roșii și brânză
Pentru două persoane: 4 ouă, 1 ardei gras verde mare, 2 roșie mare, o ceapă mică, 100 g brânză, sare, piper, busuioc, 1/4 pachet unt, pătrunjel și mărar verde
  • Ceapa se toacă mărunt, ardeiul se taie pătrate cu latura de 1 cm, roșiile în cubulețe cu latura de 1 cm.
  • Brânza se desărează și se rade sau se sfărâmă cu furculița. 
  • Pătrunjelul și mărarul verde se toacă fin. (Se pot folosi și uscate)
  • Se încinge untul în tigaie și se pune ceapa. După 1-2 minute se adaugă ardeiul, iar după alte 2 minute se adaugă roșiile, sarea piperul, busuiocul. Se amestecă bine. Se bat bine ouăle și, după 5 minute, se toarnă peste legume și se adaugă brânza.
  • Se amestecă puțin la început, apoi se lasă să se prăjească la foc moale, fără a mai amesteca, pentru a rămâne compactă. Când este solidificată se ia de pe foc și se servește imediat.
  • La servire se presară deasupra verdeața.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de aperitive-gustări:


6 comentarii:

  1. Bun papa! Papa bun! Stiu, pentru ca tare-mi place s-o mananc! :)
    Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, papa bun și sănătos, mai ales dacă elementele principale sunt ”de țară”. Dar e bun și cu cele din supermarket!

      Zi frumoasă și săptămână răcoroasă! ☺

      Ștergere
  2. mismas stiu ca este un cuvant de origine turca...inseamna ceva de genul smecherie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Coco, ai și n-ai dreptate! Iată!

      Dicționarul explicativ al limbii romane - DEX '98:
      MIȘMÁȘ, mișmașuri, s.n. (Fam.) 1. Amestec de elemente eterogene; spec. amestec de băuturi. 2. Afacere necinstită, bazată pe înșelătorie; învârteală. – Din germ. Mischmasch.

      Să ai o zi frumoasă! ☺

      Ștergere
  3. Daaa,fac si eu mismasuri,cel putin o data pe saptamana,cand abservam ca frigiderul este goool !
    pe langa cele enumarate de tine,draga Zina,se mai pot adauga:ceva ramasite de sunculite, pastrama,muschi file, iar branza se poate amesteca cu oarece smantana,o rosie....
    Pofta sa fie si un pahar de bere rece !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci nu mai e mișmaș, e omletă cu șunculiță, pastramă etc.
      Poftă este, dar cu ceai sau cu cafea! ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !