Prima pagina

2015-08-03

COSTIȚE DE MIEL CU VARZĂ NOUĂ

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu carne de miel.

costite-de-miel-cu-varza-scoase-din-cuptor

1 varză nouă mare, 1 ceapă, 1 căpățână de usturoi, costițe de miel, 1/4 pachet de unt, 1 cană bulion de roșii, 1/2 pahar cu vin, sucul de la 1 lămâie, sare, piper, 1/2 linguriță cimbru, 1 linguriță cu chimion, 1 legătură de mărar, ulei
  • Se toacă varza și se frământă cu sare. Înainte de a o monta în tavă, se scurge zeama.
  • Se curăță usturoiul și se zdrobește ca pentru mujdei apoi se freacă cu unt, sare și piper.
  • Se spală costițele de miel, se porționează (cam câte trei) și se freacă cu untul aromatizat.
costite-de-miel-cu-varza-preparare

  • Se călește ceapa, adică se toacă mărunt și se rumenește în ulei încins 2-3 minute, apoi se toarnă 1 cană cu apă rece și bulionul, sare, piper și cimbru și se lasă să fiarbă cu vasul acoperit până devine ca o pastă curgătoare.
  • Se împarte varza în jumătate. Pe fundul tăvii sau cratiței se întinde jumătate din ceapa călită, se așează apoi jumătate din varză, peste ea costițele și apoi restul de varză, peste care se presară chimenul și se toarnă restul de ceapă călită. 
costite-de-miel-cu-varza-montare-in-tava
  • Se adaugă puțină apă și sucul de lămâie (sau 1 cană cu borș), se acoperă vasul și se dă la cuptor, pentru o oră - o oră și jumătate, în primul sfert de oră la temperatură mare, apoi la temperatură potrivită. În ultimul sfert de oră se descoperă vasul.
  • Când se scoate din cuptor, se introduce frunza de dafin și se presară mărarul tocat, apoi se acoperă din nou. Se poate servi cu mămăligă și cu ardei iute.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

4 comentarii:

  1. uite ca de unt si de usturoi nu stiam, nu am folosit niciodata cand am preparat varza dulce chiar si cu miel...
    o reteta absolut suculenta, sunt sigura ca a fost savurata pe indelete, sa va fie de bine, Zina! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. A fost, a fost, fii sigură! Unii s-au lins pe degete și la propriu și la figurat. ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm! Cărniţă de miel! Ceva delicios, îmi închipui ce miresme s-au răspândit prin casa dvs.
    O săptămână frumoasă, doamna Zina! :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca mai am ceva din mielul de anul trecut, daca nu, rata merge la fel de bine.
    Zi frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !