Prima pagina

2015-08-17

OMLETĂ CU CIUPERCI

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete de aperitive - gustări.

omleta-cu-ciuperci

Un fel de mâncare ce poate constitui tot atât de bine un mic-dejun sau o cină, ori unul dintre felurile de mâncare de la prânz.
omleta-cu-ciuperci-in-tigaie

Pentru două persoane: 4 ouă, 3 ciuperci proaspete mari sau 1 cutie/borcan mic de ciuperci conservate, 1 ceapă mică, 1/2 pahar cu vin alb, puțin ulei, 1/4 pachet de unt, mărar și pătrunjel verde.
  • Se spală ciupercile, se curăță și se taie cubulețe mici.
  • Se toacă fin mărarul și pătrunjelul.
  • Se toacă mărunt ceapa și se pune în untul topit într-o tigaie antiaderentă. După 1-2 minute se adaugă ciupercile, sarea și piperul, iar dupa 1 minut, vinul și verdeața tocată. Se fierb până scade lichidul.
  • Se bat bine ouăle (întâi albușul, spumă, apoi se adaugă gălbenușurile) și se toarnă deasupra ciupercilor, se amestecă repede, apoi se lasă să se coacă omleta fără a mai amesteca. Când este închegată se întoarce cu grijă pe partea cealaltă. 

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și alte rețete de aperitive-gustări:

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. ☺ Bună și poate fi făcută cu ușurință și de un bărbat, chiar dacă nu e un as în ale bucătăriei.

      Ștergere
  2. uite ca e prima data cand aflu de vin in reteta de omleta...sa stii ca o sa incerc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te rog să încerci, crede-mă că e delicioasă! ☺

      Ștergere
  3. Foarte gustoasa !Cum unora nu le plac ciupercile,a trebuit sa fac doua;cealalta cu branza si marar ,cu o salata de rosii,a mers perfect !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo ție că te-ai ostenit să faci două omlete în loc de una!
      Să vă fie de bine! ☺

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !