Prima pagina

2015-10-27

VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de mâncăruri fără carne

varza-de-bruxelles-la-cuptor

1 kg varză de Bruxelles, 1/4 pachet unt (50 g), 400 ml lapte, 250 g brânză, 3 ouă, 100 g cașcaval de ras, sare, piper măcinat, pesmet.

  • Se pun la fiert 2 l de apă cu o linguriță rasă de sare.
  • Se spală bine varza, se curăță frunzele galbene și se taie capătul întărit, cât mai subțire, apoi se taie fiecare micro-căpățână în două, de-a lungul.
varza-de-bruxelles-pregatita-pentru-fiert

  • Când apa fierbe în clocote, se pune varza în cratiță și se lasă să fiarbă acoperit 20 minute. În acest timp se aprinde cuptorul, se unge cu puțin unt vasul în care se va da la cuptor și se presară cu pesmet.
vasul-pregatit-pentru-cuptor

  • Se pune la foc mic laptele să se înfierbânte, se rad separat brânza și cașcavalul, se bat bine cele trei ouă în care se adaugă sare și piper măcinat. Când laptele s-a înfierbântat se oprește focul, se pun untul, brânza și ouăle și se amestecă bine.
compozitia-lapte-branza-unt-si -oua

  • Se scoate varza cu spumiera și se pune în vasul pregătit. Se toarnă compoziția deasupra verzei, apoi se presară cașcavalul ras.
varza-de-bruxelles-pregatita-pentru-cuptor

  • Se dă la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute. Când e rumenă deasupra, e gata.
varza-de-bruxelles-scoasa-din-cuptor

  • Se poate servi ca atare sau ca garnitură la fripturi.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

 Ai putea să încerci și alte rețete de mâncăruri fără carne:

12 comentarii:

  1. Ce idee buna ! Acum ma intebam ce mancarica buna sa fac,dar fara carne ?Raspunsul a venit promt si parfumat !Multumesc !
    Eu mai fac aceasta reteta cu conopida,daca nu gasesc varza de bruxelles !
    Soare pe cer, si buna dispozitie, draga Zina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită să încerci cu varza de Bruxelles, e un pic altceva decât conopida.

      Zi frumoasă, Natalia!

      Ștergere
  2. Arata bine budinca ta, fac si eu ceva asemanator cu conopida sau broccoli.
    Felicitari ca nu folosesti tave non stick din teflon care sunt nocive.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Gătesc în vase de inox cu fundul dublu sau în vase de metal emailate.

      Ștergere
  3. Minunată reţetă! Trebuie musai să o încercăm.
    Sărut mâna, doamna Zina! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încercați-o! Sunt sigură că o să vă placă tuturor, inclusiv micuței Sara.

      Zi frumoasă, Alex! ☺

      Ștergere
  4. Imm, este una din retetele preferate ale familiei mele! Eu adaug si nucsoara, un praf doar. Si las varzutele intregi, atunci cand sunt foarte tinere. E buna de tot, te felicit si pofta buna! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bună. Si la noi e agreata de toată lumea.

      Ștergere
  5. Ma intreb daca o sa gasesc verze de Bruxelles la Super Market ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi se găsesc și proaspete și congelate.

      Ștergere
  6. Gatita in felul acesta nu am mancat-o niciodata ... si ce apetisanta apare in poze !

    RăspundețiȘtergere
  7. Și este în realitate ! Și nici nu-i greu de făcut. Am mai aflat un pont: să pui puțină nucșoară. Așa am să fac eu când voi mai prepara varza de Bruxelles la cuptor.

    Să ai zile senine, dragă -X-!

    RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !