Prima pagina

2016-06-01

SALTIMBOCCA A LA ROMANA

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu carne de vită. 

saltimbocca-a-la-romana

1 cocoloș de mozzarella de 125 g, 6 felii subțiri de carne de vițel (eventual pierrade), 6 felii subțiri de jambon gen prosciutto, 6 frunze de salvie, ulei de măsline, vin alb, sare, piper, scobitori, unt pentru prăjit

saltimbocca-a-la-romana-componente
Componente
  • Se taie mozzarella în două, apoi fiecare jumătate în 3 felii.
  • Se bate ușor carnea, apoi se așează pe ea o felie de jambon, una de mozzarella și o frunză de salvie. Se rulează și se fixează cu o scobitoare.
saltimboca-a-la-romana-montarea
Montarea

saltimbocca-a-la-romana-rularea-si-fixarea
Rularea și fixarea

  • Într-o tigaie cu unt încins se frige carnea, câte 3-5 minute pe fiecare parte. Se pune deoparte, într-un platou pentru servit, la cald.
saltimbocca-a-la-romana-prajirea
Prăjirea
  • În sosul fierbinte din tigaie se toarnă puțin vin alb, pentru reducție. Se lasa 2-3 minute pe foc, apoi se toarnă peste saltimbocca.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și:

20 de comentarii:

  1. Uau! M-ai dat gata! Acest meniu pentru mine e un pic SF.
    Dar cred ca are un gust exceptional!
    O zi excelenta, draga Zina!
    Si La Multi Ani pentru toti copiii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e SF deloc! Și se face foarte ușor. Cât despre gust... trebuie să faci ca să te convingi.

      Zi minunată, Suzana!

      Ștergere
  2. Mmm! Ce bine arata. Cu adevarat ceva deosebit. Sarut mana pentru reteta,doamna Zina! Numai bine si bucurii de 1 iunie! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ceva deosebit și cred că Sarei i-ar plăcea mult. (Și nu numai ei!) Se topește în gură. Trebuie doar atenție ca să fie tăiate feliile de carne foarte subțire.

      Numai bine, Alex!

      Ștergere
    2. Sărut mâna pentru sfaturi! O zi frumoasă, doamna Zina! :-)

      Ștergere
    3. Cu plăcere! Zi frumoasă! ☺

      Ștergere
  3. Arată delicios,pentru mine merge și fără vin,mulțumesc Zina!
    O zi de miercuri cât mai frumoasă îți doresc!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cât de mult vin se pune... cred că poți să-ți asumi riscul măcar o dată! ☺

      Numai bine, dragă Elena!

      Ștergere
  4. Mă tem că trebuie să încerc și eu ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă, vei avea o mare și plăcută surpriză. Ai grijă să respecți întocmai rețeta. ☺

      Ștergere
  5. arata demential carnea, cred ca si gustul a fost pe masuraaaaa ! yammy !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost, a fost! Merită să dai și la nuntă așa ceva! ☺

      Ștergere
  6. astept si o reteta de inghetata ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mai multe, le găsești aici http://zinnaida.blogspot.ro/p/desert.html ☺

      Ștergere
  7. Mmmminunat !V-a trebui sa fac si eu,desi ar trebui sa cam rascolesc magazinele,
    pentru asa o carne (!) si apoi, n-am folosit niciodata salvie !?
    Da cred ca e foarte speciala !
    Un weekend zambaret,draga Zina 1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salvia o găsești tot la supermarket, la caserolă. Carne, berechet...
      Merită deranjul, atât vreau să spun! ☺

      Weekend plăcut și vouă!

      Ștergere
  8. Imi notez, mai ales ca ai aratat pas cu pas, multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela, spor la pregătit acest deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Este unanimitate ca reteta e un adevarat rasfat, deci e musai sa ma inscriu si eu la incercat. Recent am studiat beneficiile salviei, deci vine chiar bine propunerea ta. In urmatorul meniu sau intr-o duminica merge foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la saltimbocca a la romana nu am mai folosit salvia și am fost surprinsă de savoarea specială pe care i-a conferit-o acestui preparat.

      Ștergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !