2014-02-22

APERITIVE - GUSTĂRI RECI CU LEGUME ȘI BRÂNZĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de aperitive - gustări

andive-cu-sos-de-branza-si-mustar

Retete de aperitive reci, bune de mâncat mai ales vara. Va reamintesc ca folosesc termenul de aperitive pentru ca trebuie sa dau o denumire generică acestor preparate. Ele pot fi insa mancate si la inceputul unei mese, cand sunt chiar aperitive, dar si dimineata, la micul dejun, ori seara, la cina. Pot reprezenta chiar unicul fel, atunci cand sunt mai variate si se servesc drept gustari la un pahar de vin sau bere ( ori ceai sau suc !).


Aperitiv de andive cu sos de branza si mustar
 3-4 andive   150 g branza Roquefort ; pentru sos: • 1 ou   2-3 linguri cu ulei   zeama de la 1/2 lamaie  • 3-4 linguri cu mustar  • 1 lingura cu branza telemea rasa mic  • 5 linguri cu smantana   sare si piper; • 1 lamaie verde mica (optional)
  • Se spala si se scurg andivele, apoi se taie cuburi.
andive-spalate-si-taiate-cuburi

  • Branza Roquefort se taie si ea cuburi si se aseaza pe platou impreuna cu cubuletele de andive.
  • Se mixeaza oul intreg, uleiul, zeama de lamaie, smantana, mustarul, sarea si piperul, branza rasa si se obtine sosul. Se pune in sosiera si se da la rece, servindu-se alaturi de andivele si branza Roquefort ornate cu felii subtiri de lamaie verde sau se toarna peste andive, se amesteca si se da la rece.
andivele-amestecate-cu-sos-de branza-si-mustar

  • Se poate prepara foarte bine si fară branza Roquefort si se poate servi ca aperitiv sau ca garnitura la friptura sau rasol de vita.
*
Aperitiv din branza de vaci, rosii si ardei
 500 g branza de vaci  • 100 g smantana   1 ceapa mica   1 varf de lingurita cu boia de ardei dulce   1 lingurita chimen   3-4 rosii mici  • 3-4 ardei grasi  mici   2-3 ridichi   1 legatura de marar
  • Se mixează bine branza de vaci cu smantana.
  • Se da ceapa prin razatoarea mică, se piseaza chimenul, se toaca marunt mararul, apoi se adauga la branza, impreuna cu boiaua dulce.
  • Rosiile, ardeii si ridichile se taie felii. Pe fiecare felie de rosii si de ardei se pune cate o linguriță din crema de branza preparata. Deasupra se presara cateva seminte de chimen intregi, iar printre felii se ornează cu feliile de ridichi.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ!

Ai putea să mai citești:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !