2014-02-23

CIUPERCI PE FRIGANELE

Rețete culinare.

Rețete de aperitive calde.



ciuperci-pe-friganele
Ciuperci pe friganele
• 2-3 ciuperci albe proaspete sau ciupercuţe din conservă  • 4 felii grosuţe de pâine (de preferință neagră, e mai gustoasă)  • o lingură cu unt  • ulei • sare și piper  • o lingură de pătrunjel tocat fin  • un ou  • o farfurie adâncă cu lapte
  • Se curăţă ciupercile şi se mărunţesc, apoi se înăbuşesc în untul încins, adăugând la sfârşit sarea, piperul şi pătrunjelul.
  • Se bate oul cu laptele, se sărează. Se înmoaie feliile de pâine pe ambele părţi şi apoi se prăjesc în uleiul bine încins înainte, dar să nu fumege.
  • Se pune un strat gros de ciuperci pe fiecare friganea, se pun friganelele într-o tavă şi se dau, pentru 10 minute, la cuptorul bine încălzit în prealabil.
  • Se servesc calde, cu ceai, suc, bere sau vin, după vârstă şi după preferinţe !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Ai putea să mai încerci și :

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !